Почетна страна Контакт А+ A-

Обавештавамо кориснике наших услуга да се од 03. маја 2018. године уводи наплата паркирања у ул ...

Обавештавамо корснике наших услуга да, због Васркшњих празника, ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и не ...

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити у четвртак 15.02.2018. и у пе ...

Обавештавамо кориснике наших услуга да због Новогодишњих празника ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити ...


Субота, 11.11.2017., је државни празник и обележава се "ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ".

...


Вести

09.10.2012. Основна Школа Николај Велимировић
Ја сам дете, и молим вас да ме разумете

Конкретна реализација акције „Успорите у зони школе“ почела је у уторак, 9.октобра, у Основној школи „Николај Велимировић“, и до краја месеца представници организатора посетиће све школе у граду. По речима директора, Драгана Нинковића, задржан је исти концепт: „Дружимо се са децом, покушавамо да их научимо основним елементима и правилима у саобраћају, да их едукујемо, да своје знање увећају и да на прави начин могу да буду самостални учесници у саобраћају“.

     „Срећно детињство и безбрижно кретање од куће до школе и назад, да у свакој прилици буду пажљиви и обазриви у саобраћају“, „али да опомену и родитеље, ако примете да чине прекршај“, пожелео је начелник Саобраћајне полиције шабачке Полицијске управе Зоран Пенонић.

       У Основној школи „Николај Велимировић“ ове године 114 првака: акцији пуна подршка, а како рече директорка Весна Живановић, „савета малишанима никад није доста“.

        Разговарало се и како долазе у школу - сами, или у пратњи, колико пазе кад прелазе улицу, где се играју... У представи, од стране главних јунака – Михаила и Зебраила -  низ корисних савета и порука, а најважнија је свакако „да је безбедност најважнија и да се у саобраћају морају отворити четворе очи“...Циљ је већа безбедност свих учесника, а посебно најмлађих... Порука одраслима је: „Деца вас моле, успорите у зони школе“....

                                      Текст Светлане Љубић, новинара РТВ ШАБАЦ