Почетна страна Контакт А+ A-

Обавештавамо кориснике наших услуга да због првомајских и Васкршњих празника, ЈКП...

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и неће...

Обавештавамо кориснике наших услуга да за Божићне празнике, ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ"...

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и неће...

Обавештавамо кориснике наших услуга да због првомајских празника ЈКП...


O нама

Подаци о предузећу

Одлуку о оснивању Јавног комуналног предузећа „Паркинг – Шабац“ Скупштина Општине Шабац донела је 29. марта 2002. године. Предузеће је основано са циљем обављања комуналне делатности од општег интереса – организовања, уређивања и одржавања јавног простора за паркирање моторних возила, као и одношења и чувања непрописно паркираних аутомобила са јавних површина. Формално предузеће постоји од 6. јуна 2002. године, када је званично регистровано. Имајући у виду да је шабачко предузеће једно од првих ове врсте у Србији - пре нас предузећа овог типа постојала су само у Београду и Суботици – настојимо да, користећи њихова и искуства других развијених средина, уредимо ову област, а у складу са законским одредбама и одлукама оснивача, Скупштине општине Шабац - данас Скупштине града Шапца.
Један од првих послова, по оснивању предузећа, био је да централне делове града, односно делове са највећим саобраћајним загушењима, разврстамо у одговарајуће зоне и обележимо паркинг-просторе и опремимо их одговарајућом саобраћајном сигнализацијом. Приступило се и набавци специјалног возила за одношење непрописно паркираних аутомобила које је у Шабац стигло у децембру 2002. године.

Наплата паркинга почела је 19. фебруара 2003., а у исто време, почео је да ради и „паук“. На почетку рада била је организована ручна наплата, као привремено решење. У то време  наплаћиване су само дневне карте, што се касније мењало увођењем аутоматских система наплате.

Са циљем сталног напретка и квалитетнијег обављања делатности предузеће је инвестирало у важне послове – изградњу затвореног паркинга са 55 места и увођење система наплате паркинга путем СМС-а. Ово је допринело ефикаснијем обављању основне делатности предузећа и успешном пословању протеклих година.

Чињеница да је, упркос великим изазовима савременог доба - изузетно високом степену моторизације и повећању броја аутомобила у нашем окружењу - први корак ка организованом и систематском решавању проблема у овој области  у  Шапцу било тек оснивање нашег предузећа,  значи привилегију почетка, али и одговорност постављања темеља, одређивања основних постулата у раду и параметара за њихову проверу. Зато од првих дана рада ЈКП „Паркинг Шабац“ настоји да користи искуства најбољих, а циљеве, иако на реалним основама, поставља у складу са захтевима времена и потребама грађана. Стандарди се постижу и одржавају само спремношћу да се усвајају и примењују нова знања, да се стварају бољи услови рада као предуслов бољих резултата, јер се на пољу квалитета најдаље стиже само одговорним, професионалним и посвећеним ангажовањем – како то готово деценију ради ЈКП „Паркинг Шабац“.

Овакав начин рада значајно је унапредио паркирање у Шапцу последњих година, а одлични пословни резултати нису само су подстицај да ову област унапређујемо и у будућности на задовољство наших суграђана и свих запослених у ЈКП „Паркинг Шабац“.