Почетна страна Контакт А+ A-

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и неће...

Обавештавамо кориснике наших услуга да за Божићне празнике, ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ"...

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и неће...

Обавештавамо кориснике наших услуга да због првомајских празника ЈКП...

Обавештавамо кориснике наших услуга да због ВАСКРШЊИХ празника ЈКП...


Вести

РЕКЛИ СУ О НАМА




Шабачки Паркинг међу ТОП 100 Јавних Предузећа
Признање и Граду и Предузећу

Према недавно објављеним листама најуспешнијих предузећа у Србији, угледног часописа „Бизнис и финансије“, у категорији Топ 100 јавних предузећа, шабачки „Паркинг“ нашао се на педесетом месту. Вреднују се пословање и биланс предузећа по добити, активи, пословном приходу и капиталу. Уз констатацију да „Паркингу“ није први пут да се нађе на листи успешних, на питање како се стиже до једног оваквог признања, бележимо:
-Ми се заиста трудимо да постижемо добре резултате, при томе, уз максимално савесно обављање делатности коју нам је град поверио. До заиста великог резултата стигло се залагањем и радом, а бити међу Топ 100 јавних предузећа у Србији (уз чињеницу да постоји негде око 700 јавних предузећа), бити педесети на тој листи, заиста је велика част. Нама је задовољство што смо на листи, сматрам да је ово велико признање за наш колектив пре свега, али и за сам Град Шабац, јер смо од јавних предузећа једини на овој листи, и успели смо да на неки начин осветламо образ нашем граду – каже директор Јавно-комуналног предузећа „Паркинг“, Драган Нинковић.
Резултат и успех, тим су већи, јер су на листи, уз јавна предузећа градова и општина, и државна јавна предузећа, где је на првом месту ПТТ Србија, а следе Електропривреда и Србија гас. На листи јавних предузеће по добити, шабачки „Паркинг“ је на четвртом месту.
-У нашој делатности ми смо заиста добро позиционирани. С обзиром на број паркинг места којима управљамо, цену сата, односно паркирања, када се све узме у обзир и погледа, овај резултат је много већи. Испред нас су само три велика града – наравно, београдски Паркинг, који је на високом осмом месту, новосадски и нишки. Учешће добити у укупном приходу за 2010. годину је 17,23 одсто. Ми имамо 1.100 расположивих места, и једно од најјефтинијих паркирања у Србији. Ако све то упоредимо са великим системима Београда, Новог сада и Ниша, мислим да наш резултат постаје још већи. Ово признање је резултат рационалног рада и рационалног трошења средстава, ангажовања свих запослених у овом предузећу, и све је допринело да се данас нађемо где јесмо – истиче Нинковић. Свакако да је циљ задржати овакав тренд и ниво пословања: „Број плаћених паркинг места јесте у опадању, доста смо уложили и у нашу превентивну акцију „Успорите у зони школе“, свакодневне су наше анализе, и ми верујемо да ћемо одржати ниво успешности“. Идеје су и за увећање броја паркинг места у улицама које се сада граниче са зонама у којима се обавља наплата паркинга. Тиме би се смањиле гужве, а станари тих улица би добили могућност куповине станарских карата које би омогућиле да у сваком тренутку имају место поред зграде у којој живе. Уз кризу, која је узела данак и у овој години, у „Паркингу“ очекују да неће остварити исту добит, али верују, и даће све од себе, да се поново нађу на листи Топ 100 јавних предузећа Србије – обећава директор Драган Нинковић.
Текст преузет из листа "ПОДРИНСКЕ"


--------------------
У шабачком „Паркингу“ посебно су поносни на акцију „Успорите у зони школе“, чији је основни циљ повећање безбедности најмлађих учесника у саобраћају. Акцију је подржао и Град Шабац, обухватила је све школе (шездесет две) и на градском и на сеоском подручју. Акција је непосредно представљана у 26 школа (у многа места су долазила деца и из других издвојених одељења и старијих разреда). Сви прваци (1.200 их је), одгледали су представицу која је истински промотер акције, и добили поклон пакете са богатим промотивним материјалом, где се издвајају светлећи прслуци...
-Мислим да је акција сјајна, да је наишла на изузетан пријем деце, учитеља, родитеља, што нам је само подстек да наставимо... Показало се да у том узрасту деца немају велико предзнање, тако малени немају често ни правилну, нити брзу моћ расуђивања, и неопходан је рад са њима. Планирамо да на пролеће, кроз индивидуалне радионице и акције, укључимо и родитеље, јер, и овде је породица основ свега. Не можемо очекивати да нам деца правилно расуђују и доносе правилне одлуке, ако са њима пређемо улицу ван пешачког прелаза, или као возач не пропустимо пешака (ту је и низ других прекршаја)...
- То је део нашег друштвено одговорног понашања као предузећа, и ова акција је нешто што је обележило годину и оставило заиста неки упечатљив траг, и код нас, а мислим и код најмлађих, којима је била и намењена – каже директор ЈКП „Паркинг“ Драган Нинковић.

Светлана Љубић
новинар