Почетна страна Контакт А+ A-

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и неће...

Обавештавамо кориснике наших услуга да за Божићне празнике, ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ"...

Обавештавамо кориснике наших услуга да ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" неће радити и неће...

Обавештавамо кориснике наших услуга да због првомајских празника ЈКП...

Обавештавамо кориснике наших услуга да због ВАСКРШЊИХ празника ЈКП...


Вести

ОБЕЛЕЖЕН ПОЧЕТАК АКЦИЈЕ "УСПОРИТЕ У ЗОНИ ШКОЛЕ"




У четвртак, 27.09.2012.год у 18 часова у просторијама КУД Абрашевић-Шабац обележен је почетак акције "УСПОРИТЕ У ЗОНИ ШКОЛЕ" за школску 2012/13 годину. Присутним представницима основиних школа и спонзорима-пријатељима акције обратио се Драган Нинковић - директор ЈКП "ПАРКИНГ-ШАБАЦ" и Ана Маринковић - начелник одељења за друштевне делатности града Шапца

Град Шабац и ЈКП „Паркинг-Шабац“ у акцији:

УСПОРИТЕ У ЗОНИ ШКОЛЕ

Уз прошлогодишња позитивна искуства, Град Шабац и Јавно-комунално предузеће „Паркинг“, и у новој школској години реализоваће акцију „Успорите у зони школе“. Акција је првенствено намењена едукацији најмлађих учесника у саобраћају, а брига о њиховој безбедности првенствени је циљ и обавеза Градске управе.

-Градска управа подржава и ову акцију. Пошто смо доста били успешни у прошлој години, настављамо и ове, а оно што је најзначајније за нас је да је 1.200 нових ђака, првака, постало учесницима у саобраћају као пешаци. И нема ништа значајније за град, него да та деца буду безбедна у саобраћају, и да скренемо пажњу на њих, да су на улицама. Основно је да сви будемо опрезни, да успоримо поред школе, и да обратимо пажњу на све, а посебно на наше нове учеснике у саобраћају – истакао је на представљању акције (27.септембра, у простору КУД „Абрашевић“), заменик градоначелника Шапца, Немања Пајић.

Позитивна искуства из прошле школске године, обавезују на даље. За прваке у свим школама (и у граду, и у селима), биће организована едукативна предавања о понашању у саобраћају, а сва деца ће добити и симболичне поклоне.

-Званично данас најављујемо почетак акције која за циљ има едукацију деце о понашању у саобраћају, односно повећавање њихове безбедности као самосталних учесника; то је први и примарни циљ ове акције. Потрудићемо се да будемо бар приближно успешни као у прошлој години, а жеља нам је да ове године мало више пажње посветимо и едукацији возача. Јако нам је битна помоћ медија, да пратите акцију, да возаче заједнички подсећамо на наше најмлађе учеснике у саобраћају, да их подсећамо на саобраћајне знаке који су постављени поред школа, и који значе ограничење брзине на 30 километара на час – подсећа и наглашава директор ЈКП „Паркинг“, Драган Нинковић.

И прошле године учесник, спонзор; ове године - у наставку, уз све то, рекоше и пријатељ акције – Компанија „Дунав осигурање.

-Као друштвено одговоран субјекат компанија је саставни део манифестација овог типа, и то схватамо као нашу обавезу. Ми у Шапцу препознали смо интерес ове акције, прошле године смо се први укључили, и потпуно је било нормално да наставимо и ове године. Мислим да је наш град, са „Паркингом“, први у Србији осмислио овакву акцију усмерену ка најмлађим школарцима, којих смо чули да је 1.200. Морамо да се понашамо одговорно у свим сферама живота, а саобраћај је једна од области где је то посебно важно, како би се спречиле све оне нежељене последице до којих могу да доведу непажња, велика брзина, алкохол, опијати – истиче директор главне филијале Шабац „Дунав осигурања“, Предраг Станишић.

Прошле године још је „Млекара“ подржала акцију, ове, од педесет фирми, на чије адресе су упућена писма за учешће у акцији, уз „Дунав“, одазвао се само КМТ „Логистик“.

-Наша фирма заступа интересе Ауто-мото савеза Србије. Наравно, да смо се одазвали акцији, јер је превасходни циљ безбедност деце у саобраћају. Наравно да ћемо увек у таквим акцијама учествовати и дати неки свој допринос – каже Ненад Ђорђевић, правник. Посебно је подсетио на поражавајућу статистику протеклих година када је у питању број настрадале деце на нашим путевима: „И овим путем апелујем на возаче да успоре у зони школе, да воде рачуна о деци, јер то су све наша деца.“



-------------------

Малишанима, показало се то прошле године, поруке акције биле су примерене и разумљиве. Стога и бројне похвале акцији „Успорите у зони школе“ У заједничкој сарадњи су Град, ЈКП „Паркинг“, школе, родитељи. Жеље свих су да сви мислимо о безбедности, посебно деце у саобраћају. У току акције, планирана је посета свим школама, а корисне поклоне – светлеће прслуке, мајице, поучне брошуре „Ја сам дете, и молим вас да ме разумете“ и ЦД са већ препознатљивим спотом и песмом „Зашто је за мене Шабац центар света“, добиће сви прваци.



Текст Светлане Љубић, новинара РТВ ШАБАЦ